Ga naar inhoud
login

“Met Transus als provider hoeven wij ons niet bezig te houden met de EDI-berichten zoals onze klant deze wil ontvangen.”

Importeur en distributeur van consumentenelektronica Van Buuren over het werken met EDI.

Van Buuren is een toonaangevende importeur en distributeur van consumentenelektronica. Zij bieden een omvangrijk productportfolio en oplossingen op maat. Van Buuren is een onmisbare schakel tussen fabrikanten en retailers.

EDI-eis van onze handelspartner

Het klantbestand van Van Buuren is heel divers, van zelfstandige winkeliers tot grote winkelketens. “De aanleiding om met EDI te werken, kwam destijds van onze klant Makro Nederland”, zegt Peter Spaan. Van Buuren vroeg daarop aan GS1 welke EDI-providers er zijn en ging naar een GS1-event. Hier kwam Van Buuren in contact met Transus.

“De aansluiting met onze handelspartners verliep eigenlijk altijd zonder problemen.” Van Buuren doet inmiddels al jaren digitaal zaken met andere grote partijen zoals Albert Heijn, bol.com, Carrefour, Expert en Media Markt. Hij ontvangt orders via EDI en verstuurt orderbevestigingen, verzendberichten en facturen. Ook maakt hij SSCC-labels aan om leveringen die onderweg zijn te identificeren en te traceren. Spaan vervolgt: “Nu is EDI echt onmisbaar.”

EDI made easy

“Met Transus als provider hoeven wij ons niet bezig te houden met de EDI-berichten zoals onze klant deze wil ontvangen.” Van Buuren werkt vanuit zijn eigen ERP-systeem en kan zijn klanten tóch maatwerk bieden. “Er zijn weleens klantspecifieke aanpassingen geweest, maar die zijn altijd in goed overleg opgelost.” Hiervoor hoefde hij enkel een supportticket te sturen.

Het échte gemak van Transus zit hem in het systeem zelf. “EDI levert ons vooral tijdswinst op. Orders worden namelijk automatisch ingelezen en pakbonnen en facturen hoeven niet meer in een envelop op de post.” Van Buuren en zijn handelspartners doen zaken samen, maar wel ieder vanuit zijn eigen systeem.