Ga naar inhoud
login

Wat is EDI?

EDI staat voor Electronic Data Interchange

Het is een efficiënte digitale manier om handelsdocumenten uit te wisselen, zoals orders, productinformatie, pakbonnen, bevestigingen en facturen. EDI vervangt menselijke handelingen door een geautomatiseerd proces, waar u alleen toezicht op hoeft te houden. Zo voorkomt u fouten en onduidelijkheid over de status van een order. En handelt u moeiteloos en eindeloos schaalbaar.

Handelen in dezelfde taal

EDI is eigenlijk vertalen én communiceren in één. Bedrijven die met een EDI-oplossing als Transus werken, spreken niet altijd dezelfde digitale taal. Met EDI worden handelsdocumenten eerst omgezet naar een digitaal format dat begrijpelijk is voor de systemen van handelspartners. Vervolgens kunt u samen alle handelsinformatie automatisch uitwisselen, met een EDI-berichtendienst, een soort inbox voor handelsdata. Zo hebben zender en ontvanger, retailers en leveranciers, altijd inzicht in alle orders.

EDI volgens Transus

Wij geloven in de kracht van cloud-based EDI. Sommige aanbieders leggen directe verbindingen tussen handelspartners, met lokale software en servers. Transus ziet EDI juist als een netwerk – eigenlijk net als LinkedIn. Met ons centrale online platform, kunt u zich verbinden met meer dan 100.000 partners en met elke partner onbeperkt handelsinformatie delen. Zo’n cloud-based platform is eindeloos schaalbaar en daardoor ook heel betaalbaar: in abonnementsvorm, voor een vast laag bedrag per maand.

Waarom kiezen voor Transus?