Ga naar inhoud
login

Retourberichten Intergamma via EDI

In 2011 werd er, onder leiding van GS1, een samenwerkingsproject opgestart om de omvangrijke en arbeidsintensieve retourenstroom tussen bouwmarkten en hun leveranciers te automatiseren en te standaardiseren. In die tijd duurde de administratieve afhandeling van een retour gemiddeld 77 minuten en was de gemiddelde doorlooptijd 20 dagen.

Ook Transus nam vanuit de rol van EDI-provider deel aan dit samenwerkingsproject. Ondanks dat het project langzaam naar de achtergrond verdween vanwege andere prioriteiten binnen de sector, had Transus al een standaard voor de verwerking van retourberichten ontwikkeld.

8 jaar later

Tot voor kort werden nog zo’n 45% van alle retourberichten tussen Intergamma en zijn leveranciers verstuurd via fax, anno 2019. Aan al dat faxen is een eind gekomen, aangezien ISDN, dat nodig is om te kunnen faxen, sinds 1 september niet meer wordt geleverd of wordt uitgefaseerd.

Omdat Transus al sinds de samenwerking in 2011 een standaard klaar heeft liggen, waardoor deze snel geïmplementeerd kan worden, heeft Intergamma besloten de retourberichten via Transus EDI te laten verlopen

Waar kan ik terecht voor retourberichten via EDI?

Bent u leverancier en werkt u nog niet via EDI? Dan doet u er goed aan om dat nu alvast in te richten, zodat u direct met Intergamma retourberichten en eventueel andere berichten kunt uitwisselen.

Intergamma heeft aangegeven géén preferred supplier(s) aan te wijzen, om haar leveranciers de keuze te laten qua EDI-provider.

Wilt u als leverancier echter een snelle implementatie en een gegarandeerde technische compatibiliteit qua retourberichten van Intergamma, dan kan Transus u daar vanzelfsprekend bij helpen. Ook als u nog niet via EDI werkt. U kunt namelijk voor een laag maandbedrag al gebruikmaken van Transus EDI, voor meer dan alleen de retourberichtenstroom.

Bent u klaar om uw fax de deur uit te doen? Neem dan contact op met ons salesteam. Zij bespreken graag met u de mogelijkheden van Transus EDI voor uw berichtenstromen.